Gerookte knolselderij steaks

 

Barbecueën zonder vlees, het lijkt steeds meer een trend te gaan worden. In plaats van een steak van vlees, kun je vanaf nu ook kiezen voor een steak van knolselderij. Misschien wel net zo lekker, toch?
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels Japanse mayonaise
  • 2 takjes tijm
  • Zeezout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • 2 chunks rookhout
  • 2 houten pollepels

Voorbereiding van de gerookte knolselderij steaks

  1. Was de knolselderij en boen deze goed schoon.
  2. Leg aan beide kanten van de knolselderij een pollepel. Deze helpt je om hem niet helemaal door te snijden.
  3. Snij nu van boven tot onder bij de pollepel de knolselderij in vieren en snij nogmaals tot je acht stukken hebt. Doe dit heel voorzichtig, de onderkant mag nog niet breken.
  4. Leg 2 lange stukken aluminiumfolie neer in een kruis en zet de knolselderij voorzichtig in het midden. Maak van het aluminiumfolie een bootje om de knolselderij heen.
  5. Maak van een nieuw stuk aluminiumfolie een balletje van ongeveer 5 centimeter. Probeer deze voorzichtig tussen de snede in te duwen. Dit zorgt ervoor dat je knolselderij een beetje open komt te staan, dan neemt die mooi de rook op.
  6. Giet nu een beetje zonnebloemolie in de knolselderij en strooi er zout tussen.

Bereiding van de gerookte knolselderij steaks:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is mogen de blokjes rookhout tussen de kolen.
  2. Wacht tot de BBQ goed gaat roken en zet de knolselderij in het midden van de BBQ en laat deze daar voor minstens 2 uur staan.
  3. Na 2 uur trek je het aluminiumfolie over de knolselderij heen en pak je hem goed in. Zet hem weer terug op de BBQ voor nogmaals 2 uur. Doordat je hem inpakt zorg je ervoor dat de stoom in het pakket blijft. Daardoor gaar je de knolselderij helemaal gaar.
  4. Haal de knolselderij nu van de BBQ en snij de knolselderij door, zodat je 8 stukken hebt.
  5. Smeer nu de 8 parten royaal in met de Japanse mayonaise.
  6. Bouw je BBQ nu om voor directe hitte.
  7. Grill de 8 parten knolselderij nu boven de kolen. Je zal zien dat door de Japanse mayonaise je een krokante korst gaat krijgen.
  8. Bestrooi de parten met wat tijm en serveer ze direct. Eet smakelijk!
Dit recept is speciaal geschreven voor kamado Express en The Fire Station

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *