Hete kip BLT

Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe BLT ( Bacon- Lettuce – Tomato). Grill de kipfilet op een matig vuur zodat de kipfilet niet te droog wordt. Zeker met kipfilet is dit een kleine uitdaging.
Bereidingstijd: 30 minuten
Pittig
4 personen

Ingrediënten:

2 grote kipfilets, doormidden gesneden
2 rode pepers zonder zaadjes
1.5 teentjes knoflook
15 gram platte peterselie
3 eetlepels olijfolie
4 plakken ontbijtspek
2 handen rucola
2 tomaten
4 zachte bolletjes
Mayonaise

Benodigdheden:

Keukenmachine
gietijzeren bakplaat of skillet

Voorbereiding voor de hete kip BLT:

  1. Doe de chilipeper, knoflook en de peterselie in een keukenmachine en maal het fijn.
  2. Schenk de olijfolie erbij en meng dit totdat alle ingrediënten fijn zijn gemalen. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe.
  3. Meng de marinade met de kipfilets en dek dit af. Zet voor 3 – 6 uur in de koelkast.

Bereiding van de kip BLT:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden. Laat je gietijzeren bakplaat/skillet mee verwarmen.
  2. Wikkel ondertussen om elk stuk kipfilet een plak ontbijtspek. En laat het 20 minuten op kamertemperatuur komen.
  3. Als de BBQ heet genoeg is leg je de kipfiles op de bakplaat of skillet.
  4. Let op dat de ontbijtspek niet verbrand en bak de filets ongeveer in 10 minuten gaar.
  5. Snij ondertussen de broodjes door het midden en rooster de broodkant even kort. Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise en leg hierop de in plakken gesneden tomaat.
  6. Vervolgens leg je op de tomaat de kipfilet met spek en een klein handje rucola.
  7. Boven kantje erop en eet smakelijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *