Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe BLT ( Bacon- Lettuce – Tomato). Grill de kipfilet op een matig vuur zodat de kipfilet niet te droog wordt. Zeker met kipfilet is dit een kleine uitdaging.
Bereidingstijd: 30 minuten
Pittig
4 personen
Ingrediënten:
2 grote kipfilets, doormidden gesneden
2 rode pepers zonder zaadjes
1.5 teentjes knoflook
15 gram platte peterselie
3 eetlepels olijfolie
4 plakken ontbijtspek
2 handen rucola
2 tomaten
4 zachte bolletjes
Mayonaise
Benodigdheden:
Keukenmachine
gietijzeren bakplaat of skillet
Voorbereiding voor de hete kip BLT:
- Doe de chilipeper, knoflook en de peterselie in een keukenmachine en maal het fijn.
- Schenk de olijfolie erbij en meng dit totdat alle ingrediënten fijn zijn gemalen. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe.
- Meng de marinade met de kipfilets en dek dit af. Zet voor 3 – 6 uur in de koelkast.
Bereiding van de kip BLT:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden. Laat je gietijzeren bakplaat/skillet mee verwarmen.
- Wikkel ondertussen om elk stuk kipfilet een plak ontbijtspek. En laat het 20 minuten op kamertemperatuur komen.
- Als de BBQ heet genoeg is leg je de kipfiles op de bakplaat of skillet.
- Let op dat de ontbijtspek niet verbrand en bak de filets ongeveer in 10 minuten gaar.
- Snij ondertussen de broodjes door het midden en rooster de broodkant even kort. Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise en leg hierop de in plakken gesneden tomaat.
- Vervolgens leg je op de tomaat de kipfilet met spek en een klein handje rucola.
- Boven kantje erop en eet smakelijk…