Kalfsentrecote met sumakboter

Sumak is een struik uit de pruikenboomfamilie. De soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. Sumak is fruitig, kruidig en zuur. De combinatie met de boter en gegrild vlees is zeer verassend.
Bereidingstijd: 30 minuten
Mild pittig
4 personen

Ingrediënten:

Voor de kalfsentrecote met sumakboter

  • 500 gram kalfsentrecote
  • 250 gram roomboter zonder zout
  • 2 eetlepels sumak

Voor de burrata met sinaasappel

  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie
  • 1 bol burrata
  • 60 gram granaatappelpitjes
  • 25 gram pistachenootjes
  • 15 gram munt
  • Zeezout

Benodigdheden:

Een gietijzeren rooster
1 vel bakpapier
Skillet

Voorbereiding van de kalfsentrecote met sumakboter:

  1. Haal de kalfsentrecote uit de koeling en laat deze 1 uur op kamertemperatuur komen.
  2. Meng de roomboter met de sumak en rol dit netjes op met behulp van een vel bakpapier.
    Tip: In het bakpapier kan je de boter ook goed in bewaren.

 

Bereiding van de kalfsentrecote met sumakboter:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden en laat het gietijzeren rooster mee verwarmen.
  2. Grill als de BBQ op temperatuur is de kalfsentrecote. Als de kerntemperatuur 50 graden is mogen de entrecotes van de BBQ af en laat je ze rusten onder aluminiumfolie.
  3. Serveer de kalfsentrecote met een plak sumakboter, laat deze er overheen smelten.

Bereiding burrata met sinaasappel:

  1. Verwarm een skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
  2. Snij de sinaasappel in partjes.
  3. Laat een beetje olie verhitten in de skillet en bak de sinaasappel partjes kort aan alle kanten.
  4. Leg de bol burrata op een mooie schaal en snij hem aan de bovenkant voorzichtig kruislings in. Leg de sinaasappel partjes om de bol burrata. Bestrooi ze met de granaatappelpitjes, pistachenootjes munt en zeezout.
  5. Schenk net voor het serveren een flinke hoeveelheid olijfolie over alles heen.\
  6. Serveer de burrata met sinaasappel met de gegrilde entrecote.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *