Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? Met dit gerecht grill je heerlijk zelf een Aziatische biefstuk spies. Heerlijk voor bij een lekkere nasi of bami.
Bereidingstijd: 15 minuten + 4 – 8 uur wachttijd
Niet pittig
4 personen
Ingrediënten:
- 600 gram biefstuk.
Kan je natuurlijk ook vervangen voor een ander deel van de rund. Bijvoorbeeld skirt, entrecote of bavette. - 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sriracha
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 limoen
- 2 centimeter verse gember
- 2 theelepels chilivlokken
- Peper en zout
- 1 rode peper
- 1 Bosui
- klein bosje korianderBenodigdheden
- Houten satéprikkers
Voorbereiding voor de Aziatische biefstuk:
- Snij de biefstuk in grote stukken, ik heb ongeveer 3 x 3 centimeter aangehouden.
- Meng de sojasaus, ketjap, sriracha, knoflook, schil en sap van een halve limoen, geraspte gember, chilivlokken en peper en zout naar smaak met elkaar.
- Marineer de stukken biefstuk in de marinade voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht.
- Laat de satéprikkers nu 2 uurtjes in water weken, dat zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden boven de kooltjes.
- Prik 3 à 4 stukjes biefstuk op een satéprikker.
Bereiding van de Aziatische biefstuk:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
- Grill de biefstuk voor een aantal minuutjes aan alle kanten.
- Zorg als de biefstuk van de BBQ af komt dat de kern 52 graden is.
- Serveer de biefstuk met fijngesneden bosui, partjes limoen en koriander. Eet smakelijk!