Aziatische biefstuk spiezen

Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? Met dit gerecht grill je heerlijk zelf een Aziatische biefstuk spies. Heerlijk voor bij een lekkere nasi of bami.
Bereidingstijd: 15 minuten + 4 – 8 uur wachttijd
Niet pittig
4 personen

Ingrediënten:

  • 600 gram biefstuk.
    Kan je natuurlijk ook vervangen voor een ander deel van de rund. Bijvoorbeeld skirt, entrecote of bavette.
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 limoen
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 theelepels chilivlokken
  • Peper en zout
  • 1 rode peper
  • 1 Bosui
  • klein bosje korianderBenodigdheden
  • Houten satéprikkers

Voorbereiding voor de Aziatische biefstuk:

  1. Snij de biefstuk in grote stukken, ik heb ongeveer 3 x 3 centimeter aangehouden.
  2. Meng de sojasaus, ketjap, sriracha, knoflook, schil en sap van een halve limoen, geraspte gember, chilivlokken en peper en zout naar smaak met elkaar.
  3. Marineer de stukken biefstuk in de marinade voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht.
  4. Laat de satéprikkers nu 2 uurtjes in water weken, dat zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden boven de kooltjes.
  5. Prik 3 à 4 stukjes biefstuk op een satéprikker.

Bereiding van de Aziatische biefstuk:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
  2. Grill de biefstuk voor een aantal minuutjes aan alle kanten.
  3. Zorg als de biefstuk van de BBQ af komt dat de kern 52 graden is.
  4. Serveer de biefstuk met fijngesneden bosui, partjes limoen en koriander. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *