Loaded Potato

Een smakelijk en makkelijk bijgerecht. Dit is altijd een succes voor bij een heerlijke steak!
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 80 minuten

Ingrediënten:

  • 4 grote iets kruimelige aardappels
  • Olijfolie
  • 5 paprika’s een mix van diverse kleuren
  • 1 rode peper
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • 1 eetlepel terre exotique trappeur
  • 125 gram spekblokjes
  • Bieslook
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • Skillet
  • Kerntemperatuurmeter

Voorbereiding voor de Loaded potato:

  1. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel dit met olijfolie en peper en zout.
  2. Pak nu elke aardappel in met de aluminiumfolie.
  3. Snij de paprika’s en rode peper in stukjes en zet deze aan de kant.

Bereiding voor de Loaded Potato:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
  2. Leg de ingepakte aardappels op het rooster en sluit de deksel. Laat de aardappels liggen voor ongeveer 1 uur. Meet daarna de kern van de aardappel. Als deze +/- 100 graden is mogen ze van de BBQ af.
  3. Bouw je BBQ om tot directe hitte en zet je skillet op de BBQ.
  4. Als de skillet goed heet is bak je de ontbijtspek uit. Daarna in het vet van het spek bak je de paprika’s en rode peper glazig.
  5. Pak de aardappels ondertussen uit en leg deze in zijn geheel op het rooster en grill ze kort zodat de korst lekker knapperig wordt.
  6. Haal de Paprika en de aardappels van de BBQ af en zet ze aan de kant.
  7. Meng 1 eetlepel terre exotique trappeur met de zuivelspread.
  8. Nu gaan we de aardappels vullen
  1. Snij de aardappel tot 3 kwart voorzichtig open.
  2. Vul deze nu met het paprika, rode peper mengsel
  3. Gooi er een dikke klodder zuivelspread op
  4. Verdeel de spekblokjes over de aardappelen
  5. Knip de verse bieslook over de Loaded Potato

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *