Gegrilde ribeye sandwich met ananas met gefrituurde uien

Ribeye is een super mooi stuk vlees om te grillen. Deze sandwich met gegrilde ribeye is geweldig! Het marineren van het vlees is in dit recept essentieel voor de maximale smaak, hoe langer je marineert hoe meer tijd het geeft om de smaken op te bouwen en het vlees mals te maken.

Deze sandwich ziet er misschien rommelig uit, maar is vol van smaak.
Bereidingstijd: 45 minuten
Mild pittig
4 personen

Ingrediënten:

750 gram ribeye
Teriyaki saus
Ananas schijven in blik + ananas sap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 centimeter gember, geraspt
4 eetlepels Japanse mayonaise
500 milliliter karnemelk
250 gram bloem
2 uien
Ciabatta brood
Koriander
Peper en zout

Benodigdheden

Frituurpan

Voorbereiding voor de ribeye:

  1. Meng in een kom de teriyaki saus, het ananassap en de helft van de gember.
  2. Voeg de marinade samen met de ribeye in een grote zip loc zak. Meng alles goed met elkaar en zet dit 2 – 24 uur in de koelkast en laat het vlees marineren.

Gefrituurde uien:

  1. Snij de uien in ringen en laat deze voor 15 minuten in de karnemelk marineren
  2. Verhit ondertussen je frituurpan op 190 graden.
  3. Haal de uien uit de karnemelk en meng ze direct met de bloem.
  4. Frituur de uien onmiddellijk 3 – 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekker op keukenpapier.

Teriyaki mayonaise:

  1. Meng in een kleine kom de mayonaise, de teriyaki saus en de rest van de geraspte gember met elkaar en zet dit in de koelkast.

Bereiding van Gegrilde sandwich met ananas en gefrituurde uien

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.
  2. Snij het ciabatta brood door de helft en smeer hem in met de teriyaki mayonaise. Grill vervolgens de broodzijde van de ciabatta een aantal minuten boven de hete kolen. Let wel op, het gaat vrij snel door de mayonaise.
  3. Haal de ribeye uit de marinade en grill deze in ongeveer 8 – 10 minuten om en om op het rooster. Als de kern 48 graden is mag hij van de BBQ af
  4. Dek de ribeye af onder een vel aluminiumfolie.
  5. Smeer nu de ananasschijven in met de bruine basterdsuiker en grill deze kort op het hete rooster.
  6. Snij na het rusten van de ribeye het vlees in dunne plakjes.

Opbouw van de sandwich:

  1. Leg de ananasschijven op het broodje, leg daarop het vlees. Vervolgens top je hem af met de gefrituurde uienringen en koriander. Voeg nog peper en zout op naar smaak.
  2. Als je nog wat teriyaki mayonaise over hebt, drup dit nog lekker over het vlees.

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *