Pizza met zwarte truffel

Deze zomer heb ik les gehad van een meester pizzabakker in Italië. Die heeft met het recept gegeven voor 4 pizza bollen en hij heeft me geleerd wat nou echt de beste pizza is. 
Dat is dus geen pizza met tomaat, ham, kaas, olijven of salami. Maar de beste pizza is dus wel de pizza met zwarte truffel. Simpel met een beetje geraspte mozzarella en olijfolie. Meer niet! Al je de pizza helemaal af wil maken dan schaaf je er ook nog eens een hele zwarte truffel overheen 😉

Pizza met zwarte truffel

Bereidingstijd: 10 minuten + 8 uur wachttijd
Niet pittig
4 personen / pizza’s

Ingrediënten:

Pizzadeeg (volgens een Italiaanse meester bakker):

615 gram Type 00 bloem
370 gram lauw warm water
18 gram zout
4,5 gram instant gist
2 eetlepels olijfolie
Bloem

Topping:
2 potjes Masimaro zwarte truffel saus
300 gram geraspte mozzarella
Olijfolie

Benodigdheden

Fredstone van The Bastard (pizzasteen)
Deegroller
Pizzaschep

Bereiding van het pizzadeeg:

  1. Meng het warme water met de gist en laat dit een half uurtje staan
  2. Leg het bloem op je aanrecht en maak een kuil in het midden. Giet hierin het water en gist mengsel en de olijfolie en strooi het zout over de bloem.
  3. Meng nu voorzichtig door vanuit het midden met je vingers het bloem met het vocht en kneed net zolang totdat het met elkaar hecht en een stevige bal vormt.
  4. Kneed het nu nog 10 minuten door en stort het in een afsluitbare grote bak
  5. Zet de bak aan de kant en dek deze af met theedoeken. Zet dit nu weg voor 7 – 8 uur.

Bereiding van de pizza met truffel:

  1. Zorg voor veel nieuw houtskool in je vuurbak. Steek het houtskool en laat de pizzasteen direct mee verwarmen.
  2. Met de Fredstone kan je heel heet pizza’s bakken zonder dat je onderkant verbrand. Zorg daarom ook voor een temperatuur in je Kamado van ongeveer 350 – 450 graden. Laat hem 15 – 30 minuten door verwarmen op de 350 – 450 graden. Zodat je genoeg hitte hebt in de gehele Kamado.
  3. Bestrooi je werkblad met voldoende bloem en pak ¼ van je deeg.
  4. Begin met de deegroller een mooie ronde vorm te rollen en trek vervolgens met je handen de pizza uit totdat je de gewenste grootte hebt.
  5. Smeer nu je pizzabodem in met de zwarte truffel saus en top af met een grote hoeveelheid mozzarella. Sprenkel over de pizza wat olijfolie.
  6. Nu steek je de pizzaschep onder de pizza (doe dit met voldoende bloem) en doe je de deksel van je Kamado heel voorzichtig een paar cm open, niet teveel want je wil niet teveel warmte uit je Kamado verliezen.
  7. Schuif de pizza op de Fredstone en sluit je snel de deksel.
  8. Laat de pizza voor 2 – 4 minuten bakken en open dan weer de Kamado om de truffel pizza eruit te halen en snij hem direct in 8 stukken.
  9. Vervolgens bak je de volgende pizza’s.

Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *